Friday, October 30, 2009

Farewell


Arini last day kejer kat Legal Links Sdn Bhd.
Sedih la jugak sbb staff and boss sini semer baik2.
Thanks & sorry for everything, guys!
Next Monday, start masok TNB.
Wish me luck!
Tatau la bile bleh update blog lg (kat umah i xde tenet. hehe..)
OK.. That's it!


**Tekak makin sakit la plak**

Bertemu Cik Zeti

Lama tidak ketemu Cik Zeti. Makin lawa plak. Hehe.. Tempat pertemuan adalah di SOGO. Sesampai je, kami mamam/lunch siap2 sbb nak kumpul tenaga beronggeng. Yeay! Tempat mkn adalah Delifrance.


Ni makanan saye, spaghetii creamy dan milo ais.


Ni plak makanan Cik Zeti, spaghetti bolognese dan teh o ais lemon.


Setel makanan utama, kitorg bantai plak desert - Banana split. Haruss la sedap, ditabur byk badam plak tuh.


Last2 kitorg kenyang giler and duduk sembang2 menunggu makanan turun. Pastu g solat kat surau SOGO then kitorg shopping kain!


Ni adalah hasil2 tangkapan saye. Ada idea tak kain2 ni elok wat baju mcm mane? Cik Zeti pon ada hasil tangkapan nye juga tp saye x snap plak gambar. Thanks Cik Zeti, nanti bebile kite beronggeng lg k!

Williams

Before this, ada dgr2 gak org sebut psl makanan kat Williams ni besh. Pasang gak la angan2 utk try kan. Dari sehari ke sehari, akhirnya impian menjadi nyata. Thanks to 'the Aladdin' coz bawak g makan sane :)


Saye mamam Rib Black Pepper Steak (maaf ye,gambar gegar). Sungguh amat sedap. Siyes.. Steaknye nice, sos black pepper nye pon sehingga menjilat jari. Tak ketinggalan, nak puji coselow nye. Mmg the best coselow ever (for me!), mash potato pon tak kalah juga. Kedainye adalah gerai biase je, tp makanan nye mmg mbuatkan anda x nyesal.


Ini dier air yg femes kat saner. Rebina laici. Selamat mencuba ye. Saye pon mengharap next time dpt pegi lg :)

**utk makluman, ni bkn gambar kat Williams ye. Saje degil nk letak**

Bawah Pokok

Tak penah citer psl makan di area blakang Giant kan? Ntah pe nama tempat tu. Area opis saye gak. Saya dan opismates panggil 'Bawah Pokok' sbb situ meja2 mkn diletak bwh pokok.


Ada byk van2 jual makanan. Semer nampak sedap. 1st skali, saye serbu apam eskrem. Yummy! Bli sampai 10 ketol.


Pastu mkn plak apam goreng berinti sambal. Sedapnyee..


Bihun sup yg dah abes ni pon lazat + beserta air kelapa laut. Kalo ari Jumaat, mmg ada pisang free kat atas meja.


Keropok lekor kat situ pon sedap ye. Snap gambar utk kenangan jap.. Ops, terlindung muka Waniey. Leh nampak muka Jac je.

Tuesday, October 20, 2009

Dad Wakes Baby

Huhu.. cian baby ni takleh nak tdo.. Tp cam comel je.. Meh tido sini meh.. Kuci2.. Chakkk!!!


video

Bumbu Bali

Celebration.. Untuk? Kejer baru.. Maka cari tempat yg tak penah g makan lg. Terjahan kali ini adalah di Bumbu Bali, Puchong.

Gambar muke dpn restoran ada di ambil tp x clear ah. Abaikan.. Meh tgk dalam nye.. Restoren ni 2 tingkat. Saye makan di bahagian atas. Meh menempek saye berposing dlm kedai jap..


Mari teropong gambar makanan pula.. Air, mesti la yg recommended kat situ = Barley Lime. Sungguh sedap dan menyegarkan. Next, Sour Virgin Margarita (masyamm..hahaha). Dan menu makanan, seharusnya Nasi Campur Bumbu Bali. Ada byk lauk yg best2.. Ikan bakar, udang msk pe ntah yg sdp giler, ala2 sate yg disalut pd serai, udang bakar, kerabu, kopok yg mcm papadom,ayam masak merah.. Nasi nye ader campuran ubi/keledek. Nyum2..

**Sour Virgin Margarita**

**Barley Lime**

Time turun bawah @ nak balik, nampak la ala cenderahati dr Jalan2 Cari Makan di restoran ni. Bagus2.. Sedapp.. Meh posing kat bahagian bwh before balik sat..

Thursday, October 15, 2009

Latest Car Registration Number

Baru pas mengecek nombor plat keter yang latest kat website JPJ.
Latest for Kuala Lumpur dah WTD 569???
Wah.. cepatnye! Owh, dah semakin dkt dgn.. jeng3x!
Tak sempat dah nak kejar.

Wednesday, October 14, 2009

Kinnaree Thai Restaurant

Last Friday, saye dan semua staf opis g lunch kat Jaya One. Kitorg makan kat restoran spt mana tercatat pada tajuk entry ini.


Makanan2 yang kitorg makan aritu adalah :
Thai fish cake, papaya salad, seafood tom yum, green curry beef, rocky earth, stir-fried squid in yellow curry, deep fried garoupa in tamarind souce, pandan chicken, tofu on hot plate, stir-fried morning glory.


Air saye dan Waniey, iced lemon tea. Jejaka yang termasuk skali dlm gambar ni adalah Daniel. Ekceli segan sbenanye nak snap2 gambar makanan ni sbb org lain tak snap pon. Last2, dgn muke tak malu, saye teruskan gak snap2 gambar makanan2 yang sampai sambil diperhatikan oleh opismates yg lain. Kwang3x.. Tp maaflah, kualiti gambar enset saje ye.


Disamping itu, saye perkenalkan opismates saye. Gambar candit ye, harap maklum.

**Boss @ Edward, Sujen, Syazman**
**Jac, Yen Seng, Ken**
**Saye dan Waniey**

Makanan situ sedap, boss turut mempersetujuinya. Pas mengenyangkan perot masing2, kami cabut balik opis. Seblom cabut, posing jap kat dlm restoran.


Bile dah balik opis, dlm kol 5, kitorg celebrate bday Yen Seng dan Ken plak. Di pantry aje. Ops, belated bday ekceli.. Ini adalah kek mangga Secret Recipe yang kalah pada kek mangga di kedai kek Aman Suria @ kek mangga time diorg celebrate bday saye. Sbb, kek mangga time bday saye lg shedap dan diakui ramai.


Inilah gambar candit bday2 boy sekelian...


Abis dah citer.. Gonna miss y'all guys!

** Waniey & Me bergedix santai di pantry**

Monday, October 12, 2009

:) :) :)

Arini happy sbb ada berita gembira diterima pada hujung minggu :)
Maka saye nak posting quotes nice yg saye jumpai dalam FB untuk di kongsi bersama..

"Which ones is the sweetest?
Sweet-Cotton candy? Nope!
Chocolate syrup or syrup Bandung? Nah!
Let me see..
How about sugar? Of course not!
No...Honey?..neee...
SO WHAT?
There is nothing as sweet as you..."

"There are 12 Months in a year.4 weeks in a month.7 days in a week.24 Hrs in a day.But there's only one you in a life time."Align Center
"I opened my wallet and I find it empty, reached into my pocket and found a few coins, searched my heart and I found you! Then I realized how rich I am."

"When I don't message you.Doesn't mean.I forgot about you.I was just giving you time. To miss me."

"The sun wouldn't be Red, the sea wouldn't be blue, the stars wouldn't be bright, I wouldn't be happy without you."

Friday, October 9, 2009

Popeye's Louisiana Kitchen

Siapa penah makan kat Popeye, sila angkat keyboard! Kalo yg pakai laptop tu, angkat je la dgn laptop tu skali.

Smalam saye meneraikan diri berbuka poser kat situ. Dah nama nye Popeye, ingatkan ada jual spinach ke aper kan. Rupenye style KFC gak cuma kat situ ada seafood yg digoreng ala2 KFC. Tidak ketinggalan, ada burger jua. Tp saye x mamam tu. Saye mamam set The Fish & Shrimp besama iced lemon tea, fries dan lg satu adalah chicken finger.


Fries nye sedap ok! Fish & Shrimp juge yummy2. Semer sedap ah.. termasuk chicken finger. Coselow nye not bad tp...saye kureng berkenan dgn mash potato nye. Oh, tak berkenan sgt gak dgn cookies nye. Kesimpulan nye, sila la g try makan kat sane. Pada saye, sedapp. Pada anda? Lu pikir la sendiri :)

**gambar tiada kene-mengena dgn restoran itu. ni gambar snap pg td kat toilet opis. LOL**

Thursday, October 8, 2009

TV vs Handphone

Wife is like TV, Girlfriend is like Handphone (HP)
At home watch TV, Go out bring HP.
No money, sell TV. Got money change HP.
Sometimes enjoy TV but most of the time play with HP.
TV free for life but HP, if you don't pay, the services... Read More
will be terminated.
TV is big, bulky and most of the time old but HP, is cute,
slim, curvy and very portable at any time.
Operational cost for TV is often acceptable but for HP is
high and often demanding.
Most Important, TV got remote but HP doesn't have.
Last but not least.......
TV do not have virus but HP have VIRUS....
Once get it, HABIS LAH.

Puteri Sofea Azzahra

Aktiviti ujung minggu adalah tgk wayang + shopping ckit + makan2 + jumpe anak sepupu baru...


Aktiviti tengok wayang adalah bekenaan citer Ugly Truth. Besh gak citer ni. Lama dah nak tgk since 1st time tgk thriller citer ni (padahal bekenan kat si doctor dlm citer neh). Oh ye, seblom tgk muvi tu melayan bowling gak dlm 2 game. I like~~

Pas bermuvi2, time to shopping! Asalnye nak bli baju kat anak sepupu tp terbabas gak bli brg saye skali kan.. Kuikuikui..


Setel acara mengurangkan duit dlm purse, g isi perot kat Chawan di Bangsar. Kerana? Hehe.. Member saye nak mengushar sorang waitress kat situ. Comel gak la budak nye, ayu je.. Pekene nasi tomato, mee bandung, keropok lekor, teh o lemon ais, frappe muar, frappe kemaman. Yummy!


Akhirnye berjaya gak g jenguk Puteri Sofea Azzahra ni. Time ni umur nye baru seminggu. Tomei je kan? Daa..

Wednesday, October 7, 2009

Entry Rayer

Salam.. Nasib baik bulan Syawal x abes lg. Br nak hapdet citer raya. 1st day raya, ada juadah nasi dagang bersama gulai ayam dan gulai ikan. Nasi tu ditempah, bukan buat sendirik. Ish2.. Selain tu, ada la kuih2 raya, kek dan puding.

**batak btol muke saye.. bersama Habil @ anak sepupu**

Spt kebiasaan, di pagi hari g smayang raya. Dkt je dgn umah, leh jalan kaki tp gatai gak nak naik keter. Ish2.. After that, makan2 ckit kat umah dan bersiap nak kuar beraya dan g kubur arwah adik, datuk dan nenek. Sebelum kuar, mesti lah bersalam-salaman dan acara pemberian duit raya sesama ahli keluarga. Tidak dilupa, acara snap gambar (tak dpt nak tempek sini, lom amik dr kamera di umah).


2nd day raya plak, ada juadah kuzi ayam, roti utk cicah kuzi, nasi himpit dan rendang daging disamping kek, puding dan kuih raya. Side pagi, ada sedara2 datang then menjelang tgh ari, kitorg plak kuar beraya. Gambar kat atas ni saje menggedik seblom kuar beraya. Every year slalunye akan balik umah semula bila dah ptg sbb slalunye side mlm akan ada org dtg beraya plak. Kitorg mmg tadek buat open house.

**gelap nye gambar spagetti ni. simple.. ada daging, brokoli dan carrot**

Untuk 3rd raya, my mum dah tak tahu nak wat juadah aper. Patotnye kuzi ayam tu utk 2nd day dan rendang daging utk 3rd raya tp kerana ramai dtg time raya kedua maka hidangan raya ketiga perlu dihidangkan awal sbb kuzi ayam dah abis. Maka mlm raya kedua tu, saya bitau my mum bahawasanya saye nak wat spageti goreng. Cepat dan mudah.


Muka chef of the day sdg berehat sebentar smentara nak kene memasak 2nd round. Raya ke4, Jimmy dan Sepul dtg beraye. Dat day, saye goreng fetucinni plak. Plan nye nak g beraye umah kengkawan sesama tp last2 cancel sbb ramai x available.

**on the way g wedding Yen & Kak Reen. awat muke aku pelik? nampak cam tembammm**

Raye ke5, my mum request soh goreng fetucinni lagi. Hikhik.. Saya goreng siap2, then kuar g wedding kawan saye, Syahrin dan pasangan nye. Congrates guys, you both made it! I'm happy for you :)


Pas balik dari wedding, tunggu Marliana dtg umah. Then kitorg g beraye umah Muni :) Malamnye, packing2 sebab esok dah balik KL. Sekian citer rayer yg di simplekan jln penceritaan sbb takmo panjang berjela sgt. Ish2..